Feministisk forum: Kvinnehat bak tastaturet

Pris
- Gratis
Kritikk og diskusjon er en naturlig og nødvendig del av offentlige debatter og meningsutvekslinger, og er noe som må forventes når man opptrår i offentligheten. Men hva når ytringene man blir møtt med ikke lenger omhandler saken, men gjelder person? Og når det ikke lenger er kritikk og diskusjon, men trakassering og trusler?
Trakassering og trusler er noe både menn og kvinner i offentligheten blir møtt med. Likevel synes det å være en forskjell mellom hva kvinner og menn utsettes for. Trakasseringen kvinner møter i kommentarfelt og på eposter er ikke først og fremst knyttet opp til deres meninger og ytringer, men mot det at de er kvinner.
Har vi med framveksten av sosiale medier og kommentarfelt på nettet blitt så vant til trusler og sjikane at vi ikke lenger registrerer alvoret i kommentarer før det eventuelt rammer oss selv, eller noen nær oss? Noen hevder at dette kun er en røff sjargong, og noe man må tåle dersom man uttaler seg offentlig. Andre ser på den røffe ordbruken som en hersketeknikk for å kneble meningsmotstandere. Vi spør oss om netthets av kvinner også kan være et uttrykk for kvinnehat.
Elin Ørjaseter, førstelektor på Markedshøyskolen i Oslo, og Martine Aurdal, leder av samfunnsavdelingen og kommentator i Dagbladet, møtes til samtale i Biblioteket på Chateau Neuf.
Kom og bli litt klokere!