– Jeg har paid my dues på Burger King

Maiken Reistad er fersk produksjonssjef på Chateau Neuf. Med to nyansettelser utvides både staben og ambisjonene på huset.

Foto: Adrian Emil Chambe-Eng // Studentenes Fotoklubb

En fortid som fysioterapeut, en som ansatt på Burger King og en fra Nasjonalmuseet. Produsentene på huset har fått ny sjef, og to nye kollegaer.

Navn: Maiken Helena Reistad
Alder: 30
Utdanning: Kultur og ledelse, BI

Ønsker å bli ledende

– Vi står i en posisjon nå hvor vi i større grad enn tidligere kan bestemme hva vi ønsker å putte på plakaten.

Det forteller Maiken, ny produksjonssjef på Chateau Neuf.

– Så mine ambisjoner som produksjonssjef er å fylle kalenderen med egne arrangementer som trekker et større publikum, og at Chateau Neuf til slutt skal være et av Norges ledende kulturhus på å nå studenter og unge voksne.

Jobben innbærer å lede produksjonsavdelingen, som består av fem produsenter. I tillegg har produksjonssjef det overordnede ansvaret for det kommersielle programmet på Neuf.

– Det skjer mye på Chateau Neuf hele tiden, og det skal vi fortsette med, understreker Maiken og peker på utviklinger i administrasjonen, på kommunikasjon og i Glassbaren.

– Jeg synes vi mer og mer klarer å fremheve potensialet vårt.

Tanker om tiden fremover, er på plass.

– Mine ambisjoner som produksjonssjef er å fylle kalenderen med egne arrangementer som trekker et større publikum, og at Chateau Neuf til slutt skal være et av Norges ledende kulturhus på å nå studenter og unge voksne.

Lang fartstid og blandet erfaring

Maiken har vært på huset i flere år, og startet som leder i arrangementsutvalget i Det Norske Studentersamfund, med en prodass-stilling.

– Under pandemien tok jeg over ansvaret for Taran og Storsalen som produsent. Så CV-en min består stort sett av Chateau Neuf, forteller hun.

Personlige høydepunkt hun trekker frem er da DNS klarte å gjennomføre STUDIO-festivalen i 2020 under pandemien, og Adrianne Lenker konserten i år.

– Jeg ble her fordi det var et spennende miljø å være en del av. Jeg skjønte fort at jeg kunne lære utrolig mye her, og jeg har hele tiden ønsket å være en del av utviklingen huset har hatt de siste årene.

Men den tidligere produsenten har flere erfaringer på bok.

– Det skal ikke kimses av at jeg har paid my dues på Burger King, i barnehage og i eventbransjen før kultur dukket opp som en stor interesse, og jeg begynte å jobbe frivillig og i verv i blant annet Øyafestivalen og By:Larm.

En ekte Neuffer

Navn: Emilia Zwick Christiansen
Alder: 31
Utdanning: Mastergrad i Arts Management

Emilia kommer fra et engasjement ved Nasjonalmuseet, i en tilsvarende rolle som her på Neuf. Tidligere har hun jobbet i diverse administrative roller innen musikkverdenen, med alt fra samtidsmusikk til opera til kammermusikk.

Nå er hun ansatt som en av to nye arrangementsprodusent, med fokus på eksterne studentforeninger. En stilling som tilrettela for over 350 arrangementer i 2023.

Oppvokst på Majorstuen, har Emilia kjent til huset så lenge hun kan huske.

– Jeg var på familieforestillinger som barn, danset meg svett i Betong som ung voksen og vært på øl-relaterte besøk med jevne mellomrom opp gjennom. Nå er jeg her som ansatt, og det føles bra!

I tiden fremover ønsker Emilia først og fremst å bli bedre kjent med foreningene, både de interne og de eksterne.

– På lengre sikt ønsker jeg å bidra til at Chateau Neuf kan videreutvikle seg som et møtepunkt og hengested for alle studenter, med masse liv og røre!

Fra fysio til produsent

Navn: Sander Lerøen
Alder: 26
Utdanning: Fysioterapi

Sander føyer seg inn i rekkene blant produsentene i CNAS, og sammen med Emilia skal han ha et spesielt fokus på eksterne studentforeninger.

– Min oppgave blir å sørge for at de også føler en tilhørighet til huset og gir de muligheten til å bruke sin forening til å utfolde seg hos oss.

Moldenseren har tidligere vært ansatt i blant annet Forsvaret og har erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen. I tillegg er han utdannet fysioterapeut.

– Jeg rakk ett år som turnusfysioterapeut i Nord-Trøndelag før jeg skjønte det ikke var helt min kopp te.

Jobben som produsent er likevel ikke helt ukjent territorium. Det siste året har han jobbet frilans på en håndfull festivaler, og har ved siden av studiene tilbragt fem år som frivillig på Studentersamfundet i Trondhjem og UKA, i mange ulike stillinger.

Blåtur til Neuf

Sander besøkte huset for første gang for to år siden.

– Høsten 2022 skulle jeg på en to ukers lang blåtur med koret mitt fra Trondheim, forteller Sander. Spenningen var stor, og vi hadde gledet oss i godt over et år. Den første dagen tok turen oss til Oslo, hvor det viste seg at vi skulle sette opp en overraskelseskonsert (vi var de overraskede) på fem timer, i Betong her på Chateau Neuf, forteller Sander.

– Så det ble mitt første besøk og min første opplevelse her.

Når det kommer til tiden framover, er ambisjonen klar.

– Målet mitt er at Chateau Neuf som hus og DNS som organisasjon skal berøre alle som studerer eller har studert i Oslo på en eller annen måte.

– Jeg håper vi kan være en selvsagt samlingsplass for studenter og unge voksne. Det finnes så mye godt engasjement i studentmiljøene, og jeg ønsker å spille på dette engasjementet, og bygge opp under alt rart og spennende studentene ønsker å gjøre.